ALIHANKINTAKONEISTUKSEN EDELLÄKÄVIJÄ

Eskomaticin 2020 koronavuosi – huikeita kehitysaskelia

Kuusi uutta huippuluokan työstökonetta ja paljon muuta

Eskomatic tunnetaan intohimoisesta suhtautumisestaan uusimman koneistusteknologian sekä automaation hyödyntämiseen. Myös lähivuodet yritys on investoinut alansa kärkeä edustaviin lastuaviin työstökoneisiin jopa aggressiivisen hanakasti, eikä edes tämä koronan ravistelema vuosi ole hidastanut teknologiaorientoituneen Eskomaticin investointihalukkuutta – päinvastoin. Mazak-Palletech-järjestelmään liitettiin vuoden alussa jo kolmas vaakakarainen HCN-4000. Mazakin vaakakaraiset koneet kuuluvat maailman huippua edustavina laitteina markkinoiden nopeimpiin ja nyt tätä tehoa hyödyntää Eskomatic siis jo kolminkertaisesti. Koronavuoden investointeihin kuuluvat myös kolme FMB:n 3200 mm tankoautomaatilla varustettua DMG MORI Sprint 20/8-pitkäsorvausautomaattia sekä yrityksen ensimmäiset 5-akselikeskukset, pystykaraiset DMG MORI DMP 70 -koneet. Kokonaisuutena Eskomatic on investoinut 2020 vuonna kuuteen maailman kärkeä edustavaan työstökoneeseen. Todella huikea kappalemäärä!

Eikä kehityskohteet ole rajoittuneet pelkästään koneisiin, sillä tuotantoa on Turussa kehitetty jälleen kerran kokonaisvaltaisesti. Yksi merkittävä askel on Kasto Ecostore -raaka-aineiden varastojärjestelmä, jonka ansiosta vapautui iso määrä lattiapinta-alaa tuotantotilaksi.

Automaatioasteen nostoa on kehitetty kahta uutta Universal Robotsin yhteistoimintarobottia hyödyntämällä. Fiksu automaatio yhteistyöroboteilla on tätä päivää ja tulevaisuudessa entistä tärkeämmässä osassa prosessikokonaisuuttamme.

Copyright © 2024 Eskomatic Oy.